Brunner door de Bocht: Veilig bij pech op de snelweg, Edo gaat mee met Rijkswaterstaat

UTRECHT - Uit eigen ervaring weet Edo dat je op de snelweg in de gaten wordt gehouden door camera's. De keer dat hij met een lekke band in de berm stond, werd dat probleem opgelost door de bestuurder van een geel autootje van Rijkswaterstaat. Daardoor kon hij daar weg. Edo was gezien door een van de 1.700 camera's boven de Nederlandse snelwegen en geholpen door een zogenaamde weginspecteur. Rijkswaterstaat beheert die camera's, om er voor te zorgen dat de veiligheid zo goed mogelijk wordt gewaarborgd, voor degene die pech heeft en voor het andere verkeer.
Edo vraagt zich af hoeveel je met die camera's kunt zien, en nodigt zichzelf uit bij de Verkeerscentrale in Utrecht. Op deze plek wordt onze regio in de gaten gehouden; zodra er ergens een ongeval plaatsvindt of iemand met pech staat, kunnen de verkeersleiders dat zien en sturen ze er een weginspecteur op af. In overleg wordt er een rood kruis boven de weg geplaatst, of wordt het verkeer gemaand langzamer te rijden.
Edo mag mee met weginspecteur Joop en al snel stuiten ze op twee auto's met pech. Als een volleerd vlogger filmt Edo zijn belevenissen tussen de langsrazende vrachtwagens. Hij hoopt twee dingen vurig: dat ze geen ernstig ongeluk zullen meemaken en dat hij mag zwaaien naar een van de camera's boven de snelweg, zodat verkeersleider William hem kan zien.
Brunner door de Bocht wordt dinsdag uitgezonden op RTV Utrecht.

Brunner door de Bocht: Veilig bij pech op de snelweg, Edo gaat mee met Rijkswaterstaat