Volgende week wordt het kouder dan -10

PROVINCIE UTRECHT - Het wordt begin volgende week mogelijk zo koud dat de temperatuur één of meerdere dagen niet boven het vriespunt uitkomt. 's Nachts gaat het zo streng vriezen dat het zelfs kouder wordt dan -10 graden.
Gisteren meldden we al dat schaatsfans mogelijk weer het ijs op kunnen, maar dat lijkt met de laatste voorspellingen van WeerOnline een zekerheidje.
Verder wordt het ook redelijk helder, waardoor dus veel ruimte is voor de zon. In het noorden van Nederland is kans op sneeuwbuien. Vanaf volgende week donderdag (1 maart) lijkt het gedaan met de ergste kou, vanaf dan stijgen de temperaturen weer.
IJskenner Fred Geers tempert de verwachtingen van de schaatsfans nog een beetje. "Ik kijk ook veel op buitenlandse weersites. Het is heel moeilijk voorspellen zo ver in de toekomst. Of het daadwerkelijk zo koud wordt dat we weer kunnen schaatsen op het Leersumse Veld hangt vooral van de windrichting af. Als die verandert gaat het niet door. Waarschijnlijk weet ik vrijdag of zaterdag meer."