EK vrouwenvoetbal leverde Utrecht bijna 4 miljoen euro op

UTRECHT - Het EK voetbal voor vrouwen afgelopen zomer heeft in Utrecht gezorgd voor 3,9 miljoen euro aan uitgaven die direct aan het toernooi te danken zijn. Het gaat vooral om zaken als hotelovernachtingen en uitgaven in cafés en restaurants.
Dit blijkt uit een analyse van de gemeente Utrecht en de Stichting EK Vrouwen 2017. Het evenement werd door bezoekers gewaardeerd met een 8,4, gelijk aan het rapportcijfer voor het Grand Départ van de Tour de France in 2015.
Het aanvullende doel van het toernooi om het meisjes- en vrouwenvoetbal bij Utrechtse amateurclubs te stimuleren, is ook gehaald. Bij Utrechtse voetbalverenigingen zijn dit seizoen 2224 vrouwen en meisjes lid en de doelstelling was 2200. Het seizoen ervoor stond de teller op 1961.
Utrecht organiseerde vier groepswedstrijden, waaronder de openingswedstrijd Nederland-Noorwegen in een uitverkocht Stadion Galgenwaard. Ook was Utrecht met een boottocht naar Park Lepelenburg decor van de huldiging van de Nederlandse vrouwen die Europees kampioen werden. Die huldiging was geen onderdeel van de analyse.
De wedstrijden trokken in totaal een kleine 40.000 bezoekers, van wie 86 procent uit Nederland kwam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.