Werkzaamheden in De Bilt voor derde keer vertraagd door naderende kou

DE BILT - De naderende kou laat de harten van schaatsfans sneller kloppen, maar brengt ook nadelen met zich mee. De gemeente De Bilt heeft asfalteringswerkzaamheden op de Soestdijkseweg Zuid namelijk voor de derde keer moeten uitstellen. Dat zorgt de komende tijd voor extra overlast voor buurtbewoners, forenzen en omliggende bedrijven.
De gemeente wilde in het afgelopen weekend aan de slag gaan, maar moest de werkzaamheden toen cancelen. Ook aankomend weekend, optie twee, gaat niet door. "Om fatsoenlijk te kunnen asfalteren is een basistemperatuur nodig van ten minste een paar graden boven nul, en dat gaan we niet redden", aldus woordvoerder Dick de Jager.
De Soestdijkseweg Zuid is een belangrijke verbinding tussen station Bilthoven en de Uithof. Er maken veel fietsers en forenzen gebruik van de route. "We willen die stroom zo min mogelijk hinderen, dus daarom zijn de werkzaamheden al in het weekend", aldus De Jager. "Ook is het Oude Dorp in De Bilt ontsloten en zijn bedrijven minder goed bereikbaar. Daar willen we zo snel mogelijk vanaf, zodat het weer toegankelijk wordt. Die kou is dus best lastig."

OMLEIDING

Naar verwachting kunnen de werkzaamheden in het weekend van 10 en 11 maart, en een week later op 17 en 18 maart, wél doorgaan. De kruising is dan afgesloten, maar voor autoverkeer is een omleiding ingesteld. Vanaf de Soestdijkseweg Zuid loopt deze via de Groenekanseweg, Biltse Rading, Sartreweg en de Utrechtseweg. Het dorp blijft bereikbaar vanaf onder andere de Blauwkapelseweg, Waterweg en het Dr. Letteplein.