Utrechtse jongeren lopen over straat met levensechte nepwapens

UTRECHT - In Utrecht zijn vanmiddag meerdere agenten in actie gekomen om een mogelijk gevaarlijke groep jongeren op te sporen. Volgens een getuige zouden zij met vuurwapens over straat lopen, maar het incident liep met een sisser af. Het bleek niet te gaan om levensgevaarlijke wapens, maar om een paintball geweer en een klappertjespistool.
Wijkagent Dennis Schuring spreekt op Instagram over een serieuze melding, waar meerdere agenten op af zijn gegaan. De politie trof de jongeren aan op straat en vroeg hen om de handen te laten zien. "Gelukkig deden ze wat we wilden", schrijft Schuring.
Al snel bleek dat het om een 'onschuldig' klappertjespistool en een paintball geweer ging. "Van dichtbij duidelijk te zien, maar van afstand zouden wij dit mogelijk als echte wapens kunnen inschatten, met ernstige situaties tot gevolg", aldus de wijkagent.

SCHOOLPROJECT

De jongeren bleken een schoolproject te hebben en schrokken van de politieactie. "Gelukkig waren dit nette en onschuldige jongens. Ze snapten het ook gelijk en zouden dit nooit weer doen. Ik denk dat dit project volgend jaar iets meer kaders krijgt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.