Amersfoort in debat: het nut van de kleinere partij

AMERSFOORT - De 'zin en onzin van kleine partijen'. Daarover wordt vanavond gedebatteerd in Amersfoort. Het is het tweede debat in een reeks verkiezingsdebatten georganiseerd door RTV Utrecht, De Stad Amersfoort en de Bibliotheek aan het Eemplein.
In Amersfoort zitten op dit moment elf partijen in de gemeenteraad. Samen bezitten zij 39 zetels. Daar zitten ook kleine partijen tussen die slechts één of twee zetels hebben. Zoals Amersfoort2014, Actief en de BPA. De lijsttrekkers van deze partijen krijgen tijdens debat de kans om op het podium uit te leggen wat hun toegevoegde waarde is. Hoe denken zij over versnippering binnen de gemeenteraad en een eventuele kiesdrempel?
Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart doen ook vier nieuwe partijen mee: DENK, Vrede & Recht, de teruggekeerde SGP en de eenpersoonslijst van journalist Gerard Chel. Ook deze partijen krijgen de kans om te reageren op stellingen en vragen. Waarom sloten deze politici zich niet aan bij een bestaande partij? Wat zijn de gevolgen van veel kleine partijen in de gemeenteraad?
RTV Utrecht-verslaggever Kees Hoogendijk zal de avond leiden en legt de lijsttrekkers stellingen voor. Ook het publiek wordt nadrukkelijk gevraagd te reageren. In het publiek zitten ook vertegenwoordigers van de grotere politieke partijen.

TIJD EN PLAATS

Het tweede verkiezingsdebat is op woensdag 21 februari in het KAdECafé, Eemplein 75 in Amersfoort. Iedereen is welkom. Het debat start om 20.00 uur (inloop 19.30 uur).
Het derde en laatste debat in de reeks is het grote lijsttrekkersdebat op 14 maart.

De zin en onzin van kleine partijen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.