Paar appartementen nog onbewoonbaar na hevige brand in Overvecht

UTRECHT - De fikse brand die vanochtend vroeg woedde in een appartement aan de Gloriantdreef in Overvecht heeft flink wat schade aangericht. Van de woning zelf is slechts een zwartgeblakerd geraamte over, en ook naastliggende huizen hebben roet- en waterschade. Woningbouwvereniging Bo-Ex gokt dat twee of drie gezinnen vannacht nog niet thuis kunnen slapen.
De brand ontstond rond 05.00 uur vanochtend. Een omwonende ontdekte het vuur toen hij thuiskwam van zijn nachtdienst. Zo'n 45 bewoners moesten halsoverkop hun huis uit en werden opgevangen bij de McDonald's verderop.
Inmiddels is het gros weer teruggekeerd naar hun appartement. "Aan het eind van de ochtend waren de meeste woningen weer toegankelijk", vertelt Marije Eleveld, directeur-bestuurder van Bo-Ex. "Voor de gezinnen die nog niet naar huis kunnen, zijn logeerwoningen geregeld. Gezien de grootte van de brand lijkt de schade relatief mee te vallen, omdat het vuur niet is overgeslagen naar omliggende appartementen. Maar al met al gaat dit toch wel flink in de papieren lopen."

INBOEDELSCHADE

Vooral de woningen onder het appartement waar de brand woedde, hebben waterschade. "En die is dusdanig erg dat ze daar niet op heel korte termijn kunnen verblijven", aldus Eleveld. "En daarbij hebben veel mensen inboedelschade, dus ik hoop oprecht dat iedereen goed verzekerd is. De woning zelf is helaas helemaal verwoest en moet herbouwd worden."
Het is nog onbekend wat de oorzaak van de fikse brand is. De brandweer is bezig met een onderzoek.