Koning bezoekt succesproject in Everdingen: "Doe je dit met veel plezier?"

EVERDINGEN - Everdingen kreeg vanmiddag bezoek van koning Willem-Alexander. Hij liet zich informeren over het succesvolle project Vitaal Dorp. Dit is onderdeel is van het Samen Ouder-programma van het Oranje Fonds.
Stichting Vitaal Dorp zet zich in om voorzieningen en activiteiten die dreigen te verdwijnen in stand te houden en zo de vitaliteit van Everdingen en haar inwoners te vergroten. Everdingen heeft hierdoor inmiddels een levensmiddelenwinkel, een zorgpunt, een koffiehoek en een bibliotheek.
Vrijwilligers, mensen met een arbeidsbeperking en deelnemers aan re-integratieprojecten helpen mee om deze voorzieningen te laten draaien.
Vitaal Dorp heeft op landgoed Eversteijn een kas waar groenten worden verbouwd die in de eigen winkel worden verkocht. Ook is er in de kas een atelier waar diverse creatieve activiteiten worden georganiseerd.
Begeleid door burgemeester Groeneweg bezocht de koning vanmiddag eerst de kas. Hij ging uitgebreid in gesprek met een aantal vrijwilligers. Na een wandelingetje door het dorp sprak de koning in het dorpshuis met ouderen en vrijwilligers over de rol van Vitaal Dorp.

Koning bezoekt Everdingen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.