Schaatskoorts in de regio: even het ijs testen op het Pluismeer

LAGE VUURSCHE - Je kan de klok erop gelijk zetten: als het serieus vriest, dan staat het Soester architectenechtpaar Albert en Martine Luijk als eerste bij het Pluismeer in Lage Vuursche.
Vanmorgen vroeg constateerden ze dat je aan de schaduwzijde je wel op het ijs kon staan, maar voor schaatsen is het echt nog veel te vroeg. Ongeveer 40 procent van het Pluismeer is nog niet of nauwelijks bevroren. Over een paar dagen is dat mogelijk wel het geval, want de komende nachten gaat het wat harder vriezen.

ONZEKER

Twee weken geleden kon er al even geschaatst worden in
, net als op het Leersumse Veld. Of er volgende week in de voorjaarsvakantie geschaatst kan worden op ondiepe plassen en meren, is nog onzeker. IJskenner Fred Geers temperde gisteren de verwachtingen. "Het is heel moeilijk voorspellen zo ver in de toekomst. Of het daadwerkelijk zo koud wordt dat we weer kunnen schaatsen op het Leersumse Veld hangt vooral van de windrichting af."

IJSCLUBS

Diverse ijsclubs in de provincie Utrecht hopen dit weekend al open te kunnen gaan. Onder meer in Doorn, Veenendaal, Zeist en Eemdijk worden al voorbereidingen getroffen. Ook het Plassenschap Loosdrecht houdt de vorstperiode nauwlettend in de gaten. Om de ijsgroei te bevorderen is gisteren
ingesteld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.