Klussende oplichters gesignaleerd in Breukelen

BREUKELEN - De politie waarschuwt voor klusjesmannen die in Breukelen de boel oplichten. De mannen gaan langs de deuren en bieden aan om bijvoorbeeld dakgoten schoon te maken, muren te schilderen of daken te maken. Vaak zijn ze een stuk goedkoper dan reguliere klusjesmannen.
De 'Irish travellers', zoals ze genoemd worden, gaan meestal gewoon aan het werk, maar ze vragen al voor de werkzaamheden klaar zijn om het bedrag vooruit te betalen. Daarvan moeten ze het materiaal kopen en andere onkosten betalen. Maar zodra er betaald is komen de mannen niet meer terug en laten ze de mensen achter met een hoop schade.
"Het zijn klusjesmannen die elk jaar meerdere malen door Nederland reizen om hun diensten aan te bieden", zegt de politie van Stichtse Vecht op Facebook. "Vergist u zich niet in de naam "Irish", dit kunnen ook mannen zijn met een andere afkomst dan Iers. Vaak zijn deze mensen Engelstalig."
De mannen kunnen bedreigend en intimiderend overkomen. De politie roept op om te bellen met 0900-8844 als er zich verdachte situaties voordoen. Om een goed beeld van de oplichters te krijgen vraagt de politie om kentekens en namen te noteren.