De Bilt loopt mogelijk 1,8 miljoen euro mis door debacle Uithoflijn

DE BILT - Door de vertraging van de Uithoflijn in Utrecht, loopt De Bilt mogelijk 1,8 miljoen euro mis. Dat zegt wethouder mobiliteit Ebbe Rost van Tonningen. Vorige maand werd bekend dat er ruim 80 miljoen euro extra nodig is voor de bouw van de tramverbinding.
Om de extra kosten in de stad op te vangen, wil de provincie geld gebruiken dat eigenlijk aan andere gemeenten beloofd was. "Dat schijnt een afspraak te zijn, maar ik spreek de gedeputeerde aan op de problemen die nu voor ons ontstaan en de geloofwaardigheid van de politiek in z'n algemeenheid. Ik vind het eigenlijk gewoon niet kunnen", aldus wethouder Rost van Tonningen.
De Bilt wil het geldpotje dat de provincie nu inzet liever gebruiken om de veiligheid voor fietsers te verbeteren. Ook andere verkeerswethouders in de gemeentes rond Utrecht eisen dat de provincie ergens anders geld zoekt om de problemen met de Uithoflijn op te lossen.
Een meerderheid in de Provinciale Staten wil juist dat er 14 miljoen euro wordt gebruikt uit de zogeheten BRU-gelden voor het oplossen van het tekort bij de aanleg van de Uithoflijn. De BRU (Bestuur Regio Utrecht) was tot vorig jaar een samenwerkingsverband van negen gemeenten in de regio Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.