IJspret barst los: schaatsbaan in Doorn weer open

DOORN - De Doornsche IJsclub is vanochtend 08.00 uur weer geopend. Tientallen mensen hebben de ijzers ondergebonden om een rondje op het kersverse ijs te wagen.
De ijsmeesters lieten afgelopen dagen laagje voor laagje een asfaltterrein onderlopen met water. Ruim twee weken geleden kon het kunstmatig aangelegde baantje ook al open. Nu is de timing nog beter. "Het is volgende week precies voorjaarsvakantie voor de kinderen", zei Kees Schippers van de ijsclub eerder deze week.
De ijsmeester verwacht dat er de komende dagen ook volop geschaatst kan worden. "De berichten zijn heel gunstig, dus ik denk dat we morgen en overmorgen tot in de loop van de middag open kunnen zijn. Dat is prettig, want we hebben veel abonnementhouders: die zijn overdag aan het werk en 's avonds is de baan niet open, dus vanaf maandag hopen we de hele dag open te kunnen."

VOORBEREIDINGEN

Elders in de provincie worden voorbereidingen getroffen om een ijsbaan te openen. Maar in Bunnik duurt het wat langer dan in Doorn voordat alles is dichtgevroren. "De schaatskoorts is duidelijk aanwezig, maar we kunnen nog niets. Het is echt wachten op de ijslaag die gaat komen en die verwachten wij eigenlijk zo rond woensdag of donderdag. Maar de zon is nu nog te fel", aldus de organisatie.
De ijsbaan in Doorn is waarschijnlijk tot 12.00 uur geopend. Het gaat om de achterste ronde van 200 meter en een gedeelte van de krabbelbaan, zo laat de ijsclub weten. Twee weken geleden kon er al even geschaatst worden in onder meer Lage Vuursche en op het Leersumse Veld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.