Plan voor landgoed met poloveld in Groenekan afgeschoten

GROENEKAN - Er komt geen landgoed met poloveld in Groenekan. De gemeenteraad van De Bilt geeft geen toestemming voor het bouwen van gebouwen die daarvoor nodig zijn.
Polo is een combinatie van de sporten hockey en rugby, maar dan gespeeld op de rug van een paard. Bewoners van Groenekan kwamen de afgelopen tijd massaal in verzet tegen het plan. Martijn Lauxtermann is een van hen. Hij is blij dat een overgrote meerderheid van de gemeenteraad het plan heeft afgeschoten.
Lauxtermann: "Dit is goed nieuws dat we te danken hebben aan ontzettend veel werk van de bewoners van Groenekan. Die zijn sinds juni bezig zijn geweest om inhoudelijk met argumenten aan de raadsleden uit te leggen wat er allemaal rammelt aan het plan."

ONWETENDHEID

Alexander Beyleveldt is initiatiefnemer van het poloveld. Volgens hem snappen de tegenstemmende raadsleden niet waar zijn plan over gaat. "Het gehele plan is meer dan 1100 pagina's en dat is natuurlijk veel leesvoer. Lezen is niet iedereen gegeven en dan is het nog de vraag of je het snapt", zegt Beyleveldt. "Ik denk dat er maar twee zijn die het begrepen hebben."
Beyleveldt zegt dat hij een landgoed vol natuur wil aanleggen. Dat er af en toe een potje polo wordt gespeeld, is volgens hem bijzaak. Hij vergelijkt het met het spelen van een potje voetbal in je tuin.
Maar zo ziet de buurt het toch niet. Er werden zo'n 400 handtekeningen opgehaald tegen de poloplannen, terwijl heel Groenekan nog geen 2000 inwoners heeft.

TERUG NAAR TEKENTAFEL

Beyleveldt laat zich niet uit het veld slaan. Zijn landgoed komt er heus wel, is zijn idee. Dat de gemeente het nu afwijst, betekent gewoon dat hij terug gaat naar de tekentafel.
"Als het niet regent, weet je ook niet waar de tent lekt. Je kan een slag verloren hebben, maar daarmee nog niet een oorlog", besluit Beyleveldt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.