Petitie gratis Henschotermeer ruim 5400 keer getekend: "Het leeft in de regio"

WOUDENBERG - De petitie om de toegang tot het Henschotermeer gratis te houden, is in drie dagen tijd door ruim 5400 mensen getekend. Dat was vanochtend te zien op de petities.nl.
De nieuwe exploitant wil een hek plaatsen om de recreatieplas in Woudenberg en toegangsgeld gaan vragen om uit de kosten te komen. Subsidie is volgens hem de enige andere optie. Daarop besloot de Woudenbergse politica Moniek van de Graaf (Pvda-GroenLinks) een petitie te starten.
Moniek van de Graaf van PvdA-GroenLinks in Woudenberg is initiatiefnemer van de petitie en is blij met de steun die ze krijgt. "Het geeft aan dat het heel erg leeft. Het Henschotermeer wordt bezocht door 300.000 a 400.000 mensen per jaar, veel ook uit de regio. Dus eigenlijk is het wel logisch dat mensen massaal vinden dat het gratis moet blijven en vooral ook zonder hek eromheen."
Het Henschotermeer was tot nu toe vrij toegankelijk voor alle bezoekers. Hoe hoog het bedrag is dat de familie aan bezoekers gaat vragen, is nog niet duidelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.