Utrechtse Dominicusschool krijgt schadeclaim van 700.000 euro aan de broek

UTRECHT - De St. Dominicusschool in Utrecht heeft uit wraak ouders van een leerlinge vals beschuldigd van kindermishandeling. Dat beweren de ouders, en die eisen nu een schadevergoeding van 700.000 euro.
Volgens de ouders heeft de school hun dochter weggepest. In 2014 haalden de ouders haar van school. De schoolleiding vond de ouders van het meisje te kritisch. Om de ouders dwars te zitten, werd er een valse melding gedaan bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK), het huidige Veilig Thuis, zeggen de ouders.
De ouders van het meisje zeggen dat het AMK een onderzoek heeft ingesteld. Uit stukken blijkt dat de ouders uiteindelijk door de Raad voor de Kinderbescherming van alle blaam zijn gezuiverd: er bleek niets aan de hand te zijn.

SCHADEVERGOEDING

Volgens de ouders hebben leerkrachten van de St. Dominicusschool het AMK gevoed met niet onderbouwde stellingen. Nadat het meisje van school was gehaald, bleken scholen in de omgeving geïnformeerd door de St. Dominicusschool, met opnieuw de onjuiste beschuldigingen.
De ouders eisen nu zeven ton schadevergoeding omdat zij zeggen dat hun hele familie ernstige psychosomatische schade heeft geleden vanwege de valse beschuldigingen.

REACTIE

Bestuursvoorzitter Jan van der Klis van de overkoepelende onderwijsstichting KSU (Katholieke Scholenstichting Utrecht) bevestigt dat er een claim ligt. Hij wil niet ingaan op de inhoud van de klachten van de ouders of de hoogte van de claim.
Van der Klis: "Wij betreuren het dat de betreffende ouders zich benadeeld voelen door onze school. Wij nemen deze klacht serieus en hebben de zaak in behandeling. Aangezien de klacht in handen is van onze jurist, kunnen wij niet op de inhoud ingaan."
Van der Klis wil niet zeggen of een bedrag van 700.000 euro een financiële bedreiging vormt voor zijn onderwijsstichting.

Utrechtse Dominicusschool krijgt schadeclaim van 700.000 euro aan de broek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.