RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM wil dat Michael P. oude straf uitzit

UTRECHT -

Justitie wil dat Michael P., de verdachte van de moord op Anne Faber, zijn straf voor verkrachtingen en afpersingen in Nijkerk volledig uitzit. Hij heeft volgens het Openbaar Ministerie geen recht op voorwaardelijke invrijheidsstelling in die zaak, omdat hij zich ondertussen ernstig heeft misdragen. Volgens het Openbaar Ministerie moet hij daarom de volle twaalf jaar cel waartoe hij is veroordeeld, uitdienen.

Dat heeft de behandelend officier van justitie vandaag gezegd. De rechtbank in Arnhem behandelt donderdag de vordering van Justitie om voorwaardelijke invrijheidsstelling van P. achterwege te laten.

Michael P. zit nu vast omdat hij op 29 september vorig jaar de Utrechtse Anne Faber van haar fiets trok, verkrachtte en doodde en daarna haar lichaam begroef in Zeewolde, zoals hij heeft bekend. Daarvoor is hij nog niet veroordeeld.

De man uit Zeewolde verkrachtte in 2010 twee meisjes in Nijkerk op zeer brute wijze. Ook pleegde hij straatroven. Omdat hij weigerde mee te werken aan psychisch onderzoek, kreeg hij geen tbs opgelegd. De man zou dit jaar voorwaardelijk klaar zijn met zijn straf in de Nijkerkse zaak.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -