RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margreet in Overvecht: Topworstelaar Adam over zijn jeugd in de wijk

1/3
UTRECHT - "Na Mekka komt Overvecht", zo begroet Adam al Kandoussi ons als we beginnen met een tocht langs de plekken van zijn jeugd. Adam werd geboren rond de Utrechtse Amsterdamsestraatweg, maar kwam als peuter al in Overvecht wonen. Hij ging er naar school, viel er zijn broeken stuk, hing ("maar altijd maar even, hoor!") met zijn vriendjes bij Winkelcentrum de Klop, voetbalde tot het donker werd bij 'de blauwe kooi' en heeft er nu zijn eigen stichting en sportschool.

Hij is sporter in hart en nieren. Alle sporten heeft hij wel zo'n beetje gedaan en rond zijn 14e kwam hij erachter dat zijn talent bij het worstelen lag. Binnen een jaar deed hij mee aan de Duitse competitie en inmiddels is hij professioneel worstelaar en vecht hij ook MMA (Mixed Martial Arts) wedstrijden. Een sporter met een Olympische droom, want Tokyo 2020 lokt.

Behalve professioneel sporten begeleidt Adam kinderen uit de wijk met zijn stichting Overfit. Hij geeft ze worstel- en kickboksles en neemt ze aan de hand door het leven. De wijk gaat hem aan het hart. "Het lijkt soms wel of goed hier met kwaad aan het strijden is. Er zijn veel goede mensen, veel goede ideeen, maar er zijn ook mensen die snel geld willen verdienen. Dat is de ziekte van tegenwoordig. Het heeft geen zin, je eindigt altijd in de put. Of met een kogel."

Adam roept jongeren op te werken aan hun talenten en die ook te laten zien. "We moeten de kinderen inspireren, ze goede voorbeelden laten zien. Het stíkt hier van de getalenteerde jongeren, die moeten we omarmen!"Bezoek ook:
- Website Stichting Overfit

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -