RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Onvrede om rapport over sluipverkeer Vianen

VIANEN - In Vianen is onrust ontstaan over een onderzoek naar de problemen rond het sluipverkeer op de Bentz Berg. In het onderzoek staan een aantal scenario's geschetst om de problemen met het sluipverkeer op te lossen.

Mensen in Vianen klagen dat automobilisten de weg langs Vianen-West massaal als sluiproute gebruiken. Ze willen dat de gemeente ingrijpt, bleek vorige maand al toen een inwoner een petitie startte om de gemeente te dwingen de weg aan te pakken.


OPLOSSINGEN

In het onderzoek zijn vijf mogelijke scenario's uitgewerkt voor de verkeersproblemen. Maar de gemeente zegt daarbij wel dat in alle gevallen het probleem wordt verplaatst naar een ander gebied, omdat het verkeer wordt omgeleid via de route Het Slyk.

In het rapport wordt gesproken over plaatsing van verkeerslichten, de aanleg van opstelstroken voor links- en rechtsaf richting de wijk Amaliastein en de snelheid terugbrengen naar maximaal 30 km/u.

Maar ook het aanpassen van de voorrangsregels is een van de scenario's. In dat laatste geval zou verkeer vanuit de wijk voorrang krijgen op het verkeer over de Bentz-Berg.


ONTEVREDEN

Het CDA in Vianen is ontevreden met het onderzoek van de gemeente. Volgens de partij lijkt de gemeente geen vervolgstappen te nemen en heerst er veel onvrede onder inwoners van de wijken Amaliastein en de Monnikenhof. Daarom moet er een informatieavond komen, vindt het CDA.

De lokale partij wil van het college weten welke maatregelen het stadsbestuur nu overweegt om het sluipverkeer tegen te gaan op de Bentz Berg. Ook vraagt het CDA zich af waarom het aanpassen van de roadblocker niet is meegenomen in het onderzoek.

Aanvankelijk wilde de gemeente Vianen het sluipverkeer verhinderen door een roadblock te plaatsen op de grens met Lexmond, maar inmiddels is die weer uitgeschakeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -