RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Projectdirecteur Uithoflijn moest veld ruimen na kritiek op bouwer BAM"

UTRECHT -

De projectdirecteur die ruim een jaar geleden nog verantwoordelijk was voor de bouw van de Uithoflijn, is eind 2016 de mond gesnoerd nadat hij kritiek had geuit op bouwbedrijf BAM. Dat blijkt uit een door NRC gemaakte reconstructie over het proces rond de Uithoflijn.

Het projectbureau had BAM destijds kritisch toegesproken over de gemaakte afspraken. De directeur en de tweede man wilden hoofdaannemer BAM dwingen de nieuwe trambaan op tijd en binnen budget klaar te hebben, schrijft NRC. BAM dreigde in reactie daarop maar helemaal te stoppen met het project.


ONTSLAG

Rob Brugts, directeur bij de provincie Utrecht, besloot de projectdirecteur en zijn tweede man daarna te ontslaan. Die laatste deed vervolgens een "melding vermoeden misstand" bij de provincie. Brugts, die daarvoor zelf bij BAM had gewerkt, zou zich namelijk schuldig hebben gemaakt aan belangenverstrengeling.

Huisadvocaat van de provincie Hans van Noort deed onderzoek naar die kwestie en concludeerde eind vorig jaar dat er van belangenverstrengeling of vals spel geen sprake was. BAM, provincie en gemeente zeggen in een reactie aan NRC dat alles rond het project Uithoflijn correct is verlopen.


SPOEDDEBAT

PvdA-raadslid Ruben Post wil naar aanleiding van de reconstructie opheldering van de gemeente en heeft een spoeddebat aangevraagd. "We willen onder andere weten of het college op de hoogte was van de belangen die de provinciedirecteur had bij BAM. Waarom zijn we daar niet over geÔnformeerd?"

Ook de ChristenUnie vraagt een spoeddebat aan in Provinciale Staten. De provinciale PVV tekent mee bij de aanvraag van het debat.

Lees hier de complete reconstructie.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -