VVD De Bilt op de bres voor verdwenen koningslinde

BILTHOVEN - De VVD in De Bilt maakt zich druk om de koningslinde in Bilthoven. Die boom staat niet meer op zijn plek en uit navraag bij gemeentewerkers bleek dat hij "op de gemeentewerf was gepleurd".
De VVD-fractie is naar eigen zeggen "geschokt door deze boude uitspraak en is ontsteld door deze minachting van het huidige college voor deze bijzondere boom die onze band met het koningshuis symboliseert". Woordvoerder Jhr. Christiaan van Nispen tot Sevenaer hoopt dat de boom nog gered kan worden.
Het planten van een koningslinde is een oude traditie, waarbij een gemeente een nieuwe vorst of vorstin eert met het planten van zo'n boom, vaak met een mooi sierhekje er omheen. Met de troonsbestijging van Willem-Alexander In 2013 pakte de gemeente De Bilt helemaal goed uit met niet één, maar zes bomen, voor elke kern in de gemeente een eigen koningslinde.
In Bilthoven moest de boom komen op het plein op de hoek van de Vinkenlaan en de Nachtegaallaan, maar dat plein was nog niet klaar. Daarom werd de linde tijdelijk in een parkje naast winkelcentrum De Kwinkelier gezet. Nu blijkt dat bij de verbouwing van het winkelgebied ook de boom is weggehaald en dat hij op de gemeentewerf terecht is gekomen. De VVD wil de boom redden en hoopt dat hij daarna een prominente plaats krijgt op het plein aan de Vinkenlaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.