Opnieuw sleutelrol Van de Streek bij nieuwe zege FC Utrecht

UTRECHT - FC Utrecht heeft het thuisduel met FC Twente met 3-1 gewonnen. De Domstedelingen kwamen aanvankelijk op achterstand, maar stelden in de tweede helft orde op zaken door tweemaal te scoren. Bij FC Utrecht ontbrak Zakaria Labyad met liesproblemen.
De openingsfase van het duel was echter voor de gasten uit Enschede, die zo'n moeizaam seizoen doormaken en vechten voor lijfsbehoud. Na tien minuten kwamen de Tukkers dan ook verdiend op voorsprong, toen middenvelder Haris Vukcic kon profiteren van een communicatiefout in de Utrechtse defensie. Niet lang daarna kreeg diezelfde Vukcic tot tweemaal toe een enorme kans om de score te verdubbelen, maar hij verzuimde zijn tweede doelpunt van de middag te maken. Vlak voor rust was daar plots de gelijkmaker voor de Utrechters: Sean Klaiber schoot een afvallende bal in het vijandelijke strafschopgebied keihard binnen en zette zo vlak voor het rustsignaal de 1-1 op het scorebord.
Na rust kwam FC Utrecht beter uit de startblokken en was het middenveld meer in evenwicht. Na een uur spelen was het Sander van de Streek die net als vorige week tegen Roda JC een belangrijke rol vervulde voor de thuisploeg. Na een strakke inspeelpass van libero Willem Janssen verlengde Cyriel Dessers de bal met de hak, waarna Van de Streek koelbloedig bleef oog in oog met FC Twente-doelman Joël Drommel. Tien minuten voor tijd bracht Ayoub de beslissing in het duel door een fenomenale hakbal van Van de Streek tot de 3-1 te promoveren. Vlak voor tijd maakte ook Anouar Kali zijn rentree na lang blessureleed als vervanger van Matteusz Klich.
11' [0-1] Haris Vukcic
45' [1-1] Sean Klaiber
66' [2-1] Sander van de Streek
77' [3-1] Yassin Ayoub
FC Utrecht klimt dankzij de overwinning naar de vierde plaats in de eredivisie en gaat over landskampioen Feyenoord heen, dat vandaag met 3-1 verloor van koploper PSV. Dankzij de overwinning is Jean-Paul de Jong de succesvolste debutant onder de Utrechtse trainers: hij blijft in zijn eerste acht duels ongeslagen en neemt daarmee het record over van Ton du Chatinier.

Uitblinker Sander van de Streek: "Tweede helft hebben we ons goed herpakt"
Jean-Paul de Jong: "Enorm trots op de tweede helft"
Aanvoerder Willem Janssen: "Heerlijk dat we ons zo weten terug te knokken"