RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Steeds meer daklozen slapen binnen vanwege kou

1/2
UTRECHT -

Steeds meer Utrechtse daklozen gaan vanwege de kou 's nachts naar opvanglocaties. Er zijn vanwege de zogenoemde koudweerregeling van de gemeente maximaal zestig extra bedden beschikbaar.

Stichting de Tussenvoorziening heeft vanwege de kou een extra opvanglocatie. Daar sliepen vannacht 39 mensen. Op 1 februari, toen de koudweerregeling van start ging, waren dat er zestien. In totaal slapen er rond de 125 mensen in de drie opvanglocaties van de Tussenvoorziening: Sleep Inn, NoiZ en Stadsbrug.

Het is deze week zo koud 's nachts dat je je daar niet meer tegen kunt kleden, zegt Kim Toering van de Tussenvoorziening. "Het levert echt een gevaar op voor de gezondheid. Je kunt er zelfs aan overlijden. Als het kouder is dan -10 en je slaapt buiten, dan is het echt supergevaarlijk."

Als het kouder dan -10 wordt, is de politie bevoegd om mensen die buiten willen slapen op te pakken. De extra nachtopvang is al 25 dagen onafgebroken geopend en blijft, gezien de weersverwachtingen, ook komende week nog open.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -