Vianen bouwt aan nieuwe Parkschool

VIANEN - Naast basisschool De Wegwijzer en De Voorhof in Vianen is hard gewerkt aan het bouwrijp maken van de grond. Op de grond in het park De Looch komt een nieuw gebouw voor de scholen.
Komende maanden staan in het teken van de bouw want eind van het jaar moet de nieuwbouw af zijn. Volgens bestuurder Theo Klinkien is het de bedoeling dat de leerlingen van de twee scholen in de kerstvakantie verhuizen naar hun nieuwe scholen.

OUD

De huidige gebouwen van de scholen zijn ongeveer veertig jaar oud zegt Klinkien. "Deze gebouwen zijn zowel in het beheer als onderwijskundig afgeschreven. Ook als we kijken naar het onderhoud en milieutechnisch valt er wel wat voor te zeggen dat het noodzakelijk is dat er een nieuw schoolgebouw komt."
De gemeente heeft een budget beschikbaar gesteld. Naast de twee scholen komt er ook een kinderopvang in de nieuwbouw.

BEWONERSAVONDEN

De ouders van de kinderen die op de scholen zitten worden op de hoogte gehouden en ook bewonersavonden moeten ervoor zorgen dat betrokkenen geïnformeerd blijven over de bouw.
"Het vervoer van materialen en de afvoeren van grond zal enige tijd voor overlast zorgen. Dat kan niet anders." geeft Theo Klinkien toe. Er wordt wel geprobeerd om het overlast te beperken. "Bijvoorbeeld door geen groot bouwverkeer te laten plaatsvinden op het moment dat kinderen de school in en uit lopen. Dat is wel een puzzel maar de aannemer die het gebouw gaat bouwen is het wel gewend om hier rekening mee te houden."
Uiteindelijk zal het nieuwe gebouw kleiner worden dan de huidige bouw en dus krijgt Vianen er een groter park voor terug. Eind van 2018, voor de kerstvakantie, moet de school af zijn zodat de spullen in de kerstvakantie allemaal over kunnen naar de nieuwbouw.

Vianen bouwt aan nieuwe Parkschool

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.