Utrechtse skaters: "Ontwikkel beleid voor skateparken"

UTRECHT - Skatepark De Yard in Utrecht wordt over een paar jaar opgedoekt. Het park bij Utrecht Centraal werd vorig jaar nog in gebruik genomen, maar de skaters kampen continu met waterproblemen waardoor het park blank staat. Ook zijn er plannen om op die plek een woonwijk te bouwen.
Kortom, de skaters moeten weer op zoek naar een nieuwe plek en dat is niet voor het eerst. De afgelopen jaren moesten de ze al meerdere keren verhuizen. Dus de jongens hopen dat er nou eindelijk eens een definitieve oplossing komt.

SKATERS

"Nou momenteel is er geen beleidsstuk, dat iets zegt over skateparken in Utrecht. Het zou goed zijn om een strategisch plan te hebben voor de stad", aldus skater Marc-Anthony Westmaas.
Volgens Marc-Anthony is het ook belangrijk voor de urban scene in Utrecht. "Zodat de scene zich goed kan ontwikkelen en dat er goed geskatet kan worden".

TOEKOMST

Het is niet bekend wanneer de skaters de skatebaan aan de Kruisvaart definitief moeten verlaten. De komende twee jaar blijft De Yard nog gewoon open. De gemeente heeft ook toegezegd dat er wat gedaan gaat worden aan de wateroverlast.

Utrechtse skaters: "Ontwikkel beleid voor skateparken"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.