Campingeigenaren Henschotermeer boos op gemeente

WOUDENBERG - Vier campingeigenaren die parken hebben in de buurt van het Henschotermeer in Woudenberg vinden dat ze geen eerlijke kans hebben gehad om zelf de zwemplas te gaan exploiteren. Dat schrijft hun advocaat in een brief aan de gemeente Utrechtse Heuvelrug, gemeente Woudenberg en de Provincie Utrecht.
De campingeigenaren klagen dat ze niet zijn betrokken bij de keuze om de familie Van de Lagemaat, eigenaar van camping De Heigraaf, de plas te laten beheren. In de brief staat te lezen dat er daardoor ook geen ruimte was om eventueel zelf of gezamenlijk voor de exploitatie in aanmerking te komen. Ook verschillende brieven met vragen over hoe alles er na de ontbinding van het recreatieschap uit zou gaan zien bleven onbeantwoord, stellen de campingeigenaren.

HEKWERK


Volgens de eigenaren van de campings wisten zij ook niets over een hek wat de familie Van de Lagemaat rondom het meer wil gaan plaatsen om toegang te kunnen heffen. Over een lengte van een paar honderd meter langs de Zeisterweg zijn recent bomen gekapt voor de aanleg van zo'n hekwerk, zo stellen de boze campingeigenaren. Met het kampeerseizoen in aantocht willen de eigenaren weten wat de toegangsprijs wordt en of er voor campinggasten een regeling met de exploitant bedacht kan worden. Tot op heden, zo staat in de brief te lezen, worden gesprekken door de familie Van de Lagemaat over dat onderwerp afgehouden.

DOCUMENTEN


De advocaat van de campingeigenaren wil nu alle documenten boven tafel hebben waar afspraken tussen de eigenaar van het terrein, de adellijke familie De Beaufort, en de familie Van de Lagemaat op zijn vastgelegd. Daarnaast willen ze dat er geen toegangsprijs gevraagd wordt om op het terrein te komen. Dat zou door SGP-wethouder Gerrit Boonzaaijer van Utrechtse Heuvelrug in een memo aan de gemeenteraad zijn beloofd. Ook die memo wil de advocaat hebben.
Vorige week startte een petitie onder het motto 'Een vrije plens in de Hens!', om de toegang tot het meer gratis te houden. Inmiddels is deze petitie bijna 6.000 keer getekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.