Politie stopt zoekactie naar 'verwarde vrouw' met baby Amersfoort

AMERSFOORT - De politie stopt voorlopig de zoekactie naar de verwarde vrouw en een baby in het bosgebied bij Amersfoort. Zeker drie uur werd er gezocht, maar zonder resultaat.
Door de duisternis is het onmogelijk op linie te zoeken, zegt een woordvoerder van de politie. Wel blijven enkele agenten aanwezig in het gebied. De politie overlegt wanneer er op grotere schaal verder gezocht gaat worden.

VERWARD

Agenten zochten vanaf het begin van de avond naar de vrouw en haar kind. De jonge vrouw van ongeveer 20 jaar maakte "een verwarde indruk" en zowel zij als de baby waren te koud gekleed voor het weer. "We maken ons zorgen", zegt wijkagent Tonny Poelman.
Het bosgebied aan de rand van landgoed Nimmerdor in Amersfoort (zie foto) was afgezet. Een zoektocht met een politiehelikopter heeft niets opgeleverd en ook agenten met speurhonden troffen niets aan. Ook aan de andere kant van de A28, in het bosgebied van Den Treek, is gezocht.
Wijkagent Poelman vertelt dat een melder "een vrouw met een baby zag, gekleed in een dun blauw vest". Ook de baby droeg volgens hem te weinig kleding voor de vrieskou. "Toen ze werd aangesproken, reageerde de vrouw nogal vreemd en riep: 'Ik heb geen hulp nodig.'"

EIGEN HOUTJE

De politie wil niet dat mensen op eigen houtje gaan zoeken in het bosgebied, benadrukt Poelman. "Het is fijn als mensen willen helpen, maar liever buiten het bosgebied, omdat sporen anders vernietigd kunnen worden. Als mensen haar zien, bel dan 112 en houd haar in het zicht. Dan komen wij zo snel mogelijk."

Beelden van zoektocht naar verwarde vrouw in kou Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.