Nederland 'geschrokken en bedroefd' na overlijden Mies Bouwman

ELST - "Op Mies! We zullen haar missen. De eerste en de grootste vakvrouw van allemaal", schrijft Claudia de Breij onder een foto op Instagram, waar ze met Paul de Leeuw proostend een glas in de lucht houdt.
De televisiewereld reageert massaal op het overlijden van Mies Bouwman, 'de koningin van de Nederlandse televisie'. De televisiepresentatrice overleed vanmiddag op 88-jarige leeftijd. Ze overleed thuis in Elst, in het bijzijn van haar kinderen.
"Mies Bouwman overleden. De troost voor haar nabestaanden is wellicht dat ze de beste Nederlandse presentatrice ooit was. En nog bijzonder aardig ook", twittert zanger en politicus Henk Westbroek.

BEDROEFD

Premier Mark Rutte laat weten "geschrokken en bedroefd" te zijn van het nieuws. "Vandaag is de koningin van de Nederlandse televisie overleden. Geliefd vanwege haar warme persoonlijkheid maar tot het einde scherpzinnig als altijd. Nederland zal haar ontzettend missen", laat hij weten via
.
Cabaretier Jochem Myjer houdt via Instagram een klein eerbetoon voor het televisie-icoon. "Na Johan Cruijff is weer een legende van ons weggevallen", schrijft hij bij een foto van hemzelf met Mies Bouwman en André van Duin.
Televisieproducent John de Mol noemt de overleden presentatrice Mies Bouwman een vakvrouw die het amusement op televisie heeft geïntroduceerd. "Mies Bouwman is de grondlegger van het amusement op de Nederlandse televisie", zegt de topman van Talpa. "Zij heeft de afstand tot het medium enorm verkleind en in feite weggenomen. Mies was een vakvrouw van haar kruin tot aan haar tenen. Wat een gemis!"
"Klein van gestalte, maar een grote persoonlijkheid", zo reageert burgemeester Hans van der Pas op het overlijden van "de bekendste inwoner van zijn gemeente Rhenen". "Heel verdrietig nieuws", aldus Van der Pas op zijn Facebookpagina. "Een gewone bijzondere vrouw met het hart op de goede plaats."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.