RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Brunner door de Bocht: Wat kan je zelf nog doen onder de motorkap?

1/2
UTRECHT -

Edo biedt de kijker deze week een mini-cursus 'klein preventief onderhoud voor je auto' aan. Hij doet dat omdat het er op lijkt dat veel mensen de simpele handelingen onder de motorkap van hun bolide niet meer zelf uitvoeren. Ze brengen de auto liever naar de garage. Zelf knutselt Edo wel graag aan zijn auto en hij denkt dat het meeste vrij eenvoudig is om te leren.

Hij heeft daarom Paul van de Wegenwacht gevraagd om wat tips te geven. Niet aan hem, maar aan autobezitster Froukje, die wel eens de motorkap open doet maar graag wil meer wil leren. Samen horen Edo en Froukje dat je niet alleen je ruitenwisservloeistof moet bijvullen, maar dat je ook regelmatig een blik moet werpen op bijvoorbeeld de koelvloeistof, de remvloeistof en ook de vloeistof voor de stuurbekrachtiging.

Verder leren ze dat je je koplamp prima zelf kunt verwisselen maar dat er ook auto's zijn die zo onhandig zijn gebouwd, dat het klepje voor het verwisselen geblokkeerd wordt door het luchtfilter. En dat je echt moet opassen als je een elektrische auto hebt, want er jaagt behoorlijk wat stroom door de kabels. De wegenwacht heeft zelfs speciale handschoenen om een elektrische schok te vermijden.

Brunner door de Bocht wordt dinsdag uitgezonden op RTV Utrecht.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -