RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ook Edese politiek in de bres voor station Veenendaal-De Klomp

VEENENDAAL -

Niet alleen in Veenendaal, ook in Ede is teleurstelling om het nieuws dat de NS de mogelijkheid onderzoekt voortaan geen intercity's meer te laten stoppen op station Veenendaal-De Klomp. Het CDA heeft vragen gesteld aan het college van Ede.

Raadslid Jan Pieter van der Schans noemt het wegvallen van de intercity "een ramp voor de vele mensen uit de omgeving van het station". "Denk hierbij aan inwoners van De Klomp, Ederveen, Veenendaal en andere dorpen en wijken in de gemeente Ede."

Volgens Van der Schans gaan meer forenzen de auto pakken. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar betekent ook meer files. De politicus wil weten wat het gemeentebestuur vindt van het idee van de NS en wat er eventueel tegen gedaan kan worden.

Ook in Veenendaal zijn zorgen om het station. De nieuwe lokale partij Jouw Veenendaal is zelfs een handtekeningenactie begonnen om de NS te overtuigen de intercitystatus te behouden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -