Buurtambassadeurs moeten sfeer bij flats Overvecht verbeteren

UTRECHT - Om de leefbaarheid in Overvecht te verbeteren zetten woningcorporaties Mitros en Portaal samen met Stichting WijkAanpak zogenoemde buurtambassadeurs in. Zij gaan rondlopen in de buurt zodat ontevreden bewoners hen kunnen aanspreken.
Ook gaan de buurtambassadeurs overtredingen en wensen uit de buurt signaleren "zodat huurders zich op hun gemak voelen en dat zij veilig en fijn kunnen wonen", schrijven Mitros en Portaal in een persbericht.

OVERVECHT NOORD

De ambassadeurs worden momenteel getraind. Ze komen te werken rond de flats in Overvecht-Noord op de Tigrisdreef, de Haifadreef, de Sint Eustatiusdreef, de Sint Maartendreef en de Ankaradreef.
"De buurtambassadeurs zijn de oren en ogen in de flats en werken nauw samen met de buurtbeheerder van de woningcorporatie", staat in het persbericht. "Ze zorgen voor een dialoog tussen bewoners om de leefregels na te leven."

GESLAAGDE PROEF

In 2015 was ook al een proef met buurtambassadeurs rond flats op de Falklanddreef, de Montevideodreef en de Patagoniedreef. Volgens Mitros en Portaal had het toen een positief effect. "De flats zijn schoner, er is minder troep op de galerijen, klachten zijn verminderd en de buurtambassadeurs zijn bekend en gewaardeerd onder bewoners."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.