RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

OM onderzoekt moordlijst met mogelijke daden van Nieuwegeinse crimineel

NIEUWEGEIN/UTRECHT - Justitie is op zoek naar de anonieme maker van een geheimzinnige liquidatielijst die vorige week is verspreid onder media en inwoners van Utrecht. Op de lijst die werd gepubliceerd door Boevennieuws.nl wordt een voormalig inwoner van Vianen gekoppeld aan onder meer zeventien liquidaties en pogingen daartoe binnen het criminele milieu, schrijft De Telegraaf.

Er wordt gedetailleerd uitgelegd wat de reden zou zijn voor de liquidaties en wie er bij betrokken waren. Justitie wijst erop dat de informatie kan zijn verspreid om "ruis" te veroorzaken in het criminele milieu of om personen te compromitteren.

"We nemen de informatie op de lijst zeer serieus", zegt woordvoerder Wim de Bruin van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie in de krant. "Er zitten in ieder geval kernen van waarheid in, voor zover we dat zo kunnen beoordelen."

Volgens de Telegraaf zou het gaan om de Nederlands-Marokkaanse Redouan T. De man zou een kopstuk zijn binnen de zogenoemde 'Mocro-maffia'. Het zou niet bekend zijn waar hij zich bevindt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht