RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Moskee in Overvecht stroomt vol voor verongelukte Ayoub (16)

1/2
UTRECHT - In de Omar-al-Faroukmoskee in Overvecht is vanmiddag een afscheidsgebed gehouden voor de verongelukte Ayoub. De 16-jarige Utrechter kwam maandag om het leven bij een aanrijding in de wijk.

Rond 12.45 uur werd Ayoub in een kist de moskee binnengedragen. De opkomst in het gebedshuis aan de Winterboeidreef was indrukwekkend. "Ik denk dat er twee- tot drieduizend moskeegangers waren", zegt buurtbewoner Lalouchi. "Er waren ook veel jongeren. Het ongeluk leeft erg in de wijk en het is bovendien vakantie."

Ayoub reed maandagmiddag met zijn scooter over de Einsteindreef. Bij het Henri Dunantplein werd hij aangereden door een auto. Van de scooter van Ayoub was niets over na de botsing. De politie hield de 38-jarige bestuurder van de auto aan als verdachte. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk.

Eerder werd gemeld dat de bestuurder van een Audi Stationwagon zou zijn aangehouden. Dit klopt niet. De bestuurder van de Audi heeft volgens de politie niks met het veroorzaken van het ongeluk te maken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht