RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Feest bij De Blauwe Meije in Zegveld na goedkeuring bestemmingsplan

1/2
ZEGVELD - Na jaren steggelen is het dan eindelijk zo ver voor eigenaresse Rebecca de Boer: er is definitief groen licht voor haar plannen met De Blauwe Meije in Zegveld. "Wij hebben hier feest", zegt De Boer.

Ruim zeven jaar geleden diende De Boer een plan in voor kleinschalige recreatie op haar terrein op de grens van Utrecht met Noord-Holland. Een Bed & Breakfast, workshops en trainingen, een theehuis, beeldentuin en verhuur van bootjes en kano's.

Maar in de buurt is niet iedereen blij met de plannen en wat volgt is de ene na de andere juridische procedure. Vandaag maakt de Raad van State daar grotendeels een einde aan door het bestemmingsplan definitief goed te keuren.


BLIJ

"We eten de hele dag al taart", zegt De Boer. Zij is blij dat er nu eindelijk duidelijkheid is. "Hier kan niemand omheen. Het hoogste rechtsorgaan heeft uitgesproken, dit is wat het is." Voor De Boer betekent het dat ze eindelijk kan doen wat ze al die tijd al wilde: ondernemen.

De juridische kwesties zijn overigens nog niet volledig voorbij. Zo loopt er nog een procedure over een deel van haar terras dat onder het grondgebied van buurgemeente Nieuwkoop valt. Maar met het besluit van vandaag verwacht De Boer ook die procedure goed door te komen.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht