Deze ochtend extreem lage gevoelstemperatuur

PROVINCIE UTRECHT - Het wordt stervenskoud in de nacht van woensdag op donderdag. Volgens het KNMI zakt de temperatuur in onze provincie tot min 6 graden, maar door sterke wind daalt de gevoelstemperatuur tot min 15 graden of zelfs lager.
Het weerbureau omschrijft dat als snijdende kou en heeft daarom code geel afgekondigd. Mensen moeten goed oppassen dat ze buiten niet onderkoeld raken. De kou-waarschuwing blijft van kracht tot donderdagochtend 11.00 uur.

KOUDSTE 28 FEBRUARI

De weerbureaus zijn het eens: het is woensdag de koudste 28 februari sinds de metingen zijn begonnen. In De Bilt werd het maximaal min 4,6 graden. Daarmee is het record uit 1904 verpulverd. Toen werd min 1,6 graden genoteerd.

OOK MORGEN KOUD

Het was woensdag ook de eerste officiële ijsdag deze winter. De verwachting is dat Nederland ook donderdag weer een ijsdag krijgt, want ook dan lijkt het in De Bilt de hele dag te blijven vriezen. De verwachting is dat het kwik niet boven de min 1 komt.

SCHAATSONGELUKKEN

Het koude weer brengt veel schaatsers op de been. Op sommige plekken ging het echter
. In Nieuwegein, Houten en Nieuwer Ter Aa zakten mensen door het ijs. Ook op het Henschotermeer vielen twee schaatsers in een wak. Sommigen zijn met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.