Opvallendste kandidaat-raadslid van Utrecht: Marcello van de Wal

UTRECHT - Hij is waarschijnlijk de vreemdste eend in de bijt op de Utrechtse kieslijst: Marcello van de Wal. Voor sommige Utrechters is hij bekend als straatmuzikant en koningshuisfan, anderen kennen hem als de praatgrage man die altijd in korte broek door de stad loopt.
Van de Wal heeft geen partijprogramma. Hij heeft ook geen partijgenoten en doet mee onder de naam 'Blanco lijst'. Toch heeft de markante Utrechter wel een aantal speerpunten waarmee hij de politiek in wil, vertelt hij aan RTV Utrecht.
Zo ziet hij niets in het plan van de fietsstraten. "Ik vind wel dat de fiets heel belangrijk is. Maar de auto ook."
De 63-jarige aspirant-politicus wil zich voornamelijk inzetten voor Utrechters van zijn eigen leeftijd. "Ik heb het gevoel dat ik er niet meer bij hoor. Ik heb een touw in mijn handen en ik trek aan het kortste eind. Het touw glipt uit mijn handen", zegt Van de Wal poëtisch.
"De politiek verdeelt het geld niet goed. Ik wil dat de gemeente moeite gaat doen het stadsvervoer weer uit handen van Italiaanse maatschappijen te krijgen." Daarmee doelt hij op busvervoerder Qbuzz, die stadsvervoer in Utrecht regelt. Dat bedrijf is sinds vorig jaar volledig in handen van een Italiaans staatsbedrijf.
De gemeenteraadsverkiezingen zijn woensdag 21 maart.

Marcello van de Wal stelt zich voor.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.