RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bizar ongeluk in Leusden: loodzware plantenbak valt op cabrio

1/3
LEUSDEN - Een zeer opvallend auto-ongeluk gisteren in Leusden: Ingrid Elemans reed met haar cabriolet tegen een sokkel met daarop een plantenbak. Het gevaarte viel van de sokkel en landde bovenop haar auto. Wonder boven wonder kwam ze er zonder kleerscheuren vanaf. "Ik heb niet eens een bult."

Het gebeurde dinsdag rond 17.30 uur op de parkeerplaats van de Eurofleur, een tuincentrum in Leusden. "De zon hing laag en kwam opeens achter de wolken vandaan", vertelt Ingrid aan RTV Utrecht. "Waardoor ik werd verblind."

"Toen botste ik tegen de sokkel aan, maar dat zag ik niet. Opeens hoorde ik een heleboel gekraak en voelde ik een tik op m'n hoofd."

Dat Ingrid er ongehavend vanaf is gekomen mag een klein wonder heten. "Ik denk dat het komt doordat ik in een cabriolet rij." Het dak van de auto is stevig, daardoor is de loodzware plantenbak niet helemaal door de wagen heen gezakt.

Ingrid zette foto's van het opvallende ongeluk op Facebook, en dat leidde tot een hoop reacties. "Daardoor realiseerde ik pas later dat het een stuk erger had kunnen aflopen. Ik heb niet eens een bult. Ik was vanochtend alleen wat stijf, ik denk van de schrik..."

"De auto is waarschijnlijk wel total loss", zegt Ingrid, die benadrukt dat ze al 23 jaar haar rijbewijs heeft en nog nooit schade heeft gereden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht