RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woerdenaren bezorgd over kosten gasvrij Schilderskwartier

WOERDEN - 50 moet een groot deel van de Nederlandse huishoudens volledig gasloos zijn, maar bewoners van de Woerdense wijk Schilderskwartier zitten nog met een hoop vragen. Welke energiebronnen moeten er bijvoorbeeld voor in de plaats komen?

"Het plan is dat Woerden en het westelijk deel van het Schilderskwartier in 2030 gasvrij zijn. Dat betekent dat de netbeheerder de gasleiding die dan vervangen zou moeten worden niet meer gaat vervangen", vertelt D66-wethouder Hans Haring. "Iedereen moet zijn huis dan op een andere manier vervangen."

ONVERMIJDELIJK
Haring snapt de onzekerheid onder Woerdenaren, maar vindt de overgang naar gasloze huizen onvermijdelijk. "We zijn een van de eerste wijken in Nederland waar dit zo zal gaan. Minister Wiebes van Economische zaken geeft ook aan blij te zijn met de ambitie van Woerden in de energietransitie. Maar er zijn ook nog een hoop vragen te beantwoorden: hoe gaan we dat betalen en hoe maken we dit toekomstbestendig?"

Ook het CDA in Woerden ziet dat er veel onrust is onder bewoners van het Woerdense Schilderskwartier, met name over de mogelijke kosten van een transitie. "Het gaat voor bewoners heel snel en er is nog te weinig informatie", zegt CDA-raadslid Job van Meijeren. "Ik wil niet dat het draagvlak voor dit plan verdwijnt. Er moet dus snel duidelijkheid komen."

De discussie speelt overigens ook in andere wijken in de regio. Zo werd in Overvecht onlangs een petitie gestart tegen de mogelijke kosten die bewoners daar moeten gaan maken om hun huis gasvrij te krijgen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -