Gevoelstemperatuur -15, Utrechtse ijssalon opent deuren

UTRECHT - Het is snijdend koud met gevoelstemperaturen van min 15 graden. Mensen zijn druk met schaatsen, gesprongen waterleidingen of het aan de praat krijgen van de auto. Maar voor ijssalon Roberto Gelato in Utrecht start vandaag het ijsjesseizoen. Eigenaar Roberto Coletti laat zich niet tegenhouden door Koning Winter en opent om 14.00 uur de deuren tot 22.00 uur vanavond.
De eerste dag van het ijsjesseizoen is meteen een speciale. De omzet gaat naar het Onderzoeksfonds van het Antonius Ziekenhuis voor hun onderzoek naar Longfibrose. "Mensen die hiermee gediagnostiseerd worden, overlijden verdrietig genoeg binnen drie jaar", vertelt Coletti. "Toen ik met deze nare ziekte in mijn familie geconfronteerd werd, voelde ik me machteloos en uit het lood geslagen. Door nu te helpen bij de zoektocht naar een nieuw medicijn, heb ik het gevoel dat ik niet meer aan de zijlijn sta", aldus de ijsmaker.
De ludieke actie met de naam The Good Gelato wordt ondersteund door burgemeester Jan van Zanen. Vandaag komen onder meer tv-kok Ramon Beuk en stadsbeiaardier Malgosia Fiebig langs. Bekijk hier het volledige dagprogramma.
De maand maart is traditiegetrouw de start van het ijsjesseizoen. IJssalon Il Mulino aan de Adelaarstraat in Utrecht gaat zondag open. De ijskar van Venezia in Utrecht zal deze maand ook weer te vinden zijn in de stad, maar voorlopig nog even niet.

Utrechtse ijssalon opent op koudste dag van het jaar

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.