Milieudefensie: stedelingen willen vervuilende auto's weren

UTRECHT/AMERSFOORT - Stedelingen willen dat gemeenten zich inzetten voor betere luchtkwaliteit, meer groen en minder CO2-uitstoot. Dat blijkt uit onderzoek van I&O Research in opdracht van Milieudefensie.
I&O Research deed in twintig steden onderzoek, waaronder Utrecht en Amersfoort. Volgens de milieuclub willen bewoners milieuzones en uitstootvrij vervoer. "Slechts een op de tien stedelingen wil dat er meer ruimte komt voor autoverkeer in de stad", aldus Milieudefensie.
Van de ondervraagden is 72 procent voor het weren van vervuilende auto's uit de binnenstad. Ook zegt twee derde dat de auto mag wijken voor fietsers en groen. Slechts 10 procent wil dat de auto meer ruimte krijgt.

UTRECHT

De behoefte aan maatregelen voor een betere luchtkwaliteit lijkt overigens in Utrecht minder groot dan in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Van alle Utrechters wil 54 procent dat de gemeente meer doet aan CO2-uitstoot. 53 procent van de stad wil dat de luchtkwaliteit wordt aangepakt en 50 procent vraagt om meer openbaar groen. In de drie grootste steden liggen de meeste van die percentages een stuk hoger.
In Amersfoort vraagt 52 procent van de bevolking om een aanpak van de CO2-uitstoot. 49 procent van de Amersfoorters wil dat de gemeente iets doet aan de luchtkwaliteit en 46 procent vraagt om meer openbaar groen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.