RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vakbond: leegloop dreigt bij Korps Mariniers door verhuizing van Doorn naar Vlissingen

UTRECHTSE HEUVELRUG -

De verhuizing van mariniers van Doorn naar Vlissingen veroorzaakt een leegloop bij het Korps Mariniers. Daar waarschuwt vakbond VBM voor. Volgens de bond geeft het merendeel van de mariniers uit Doorn aan te zullen vertrekken als de huidige plannen doorgaan.

Vakbond VBM sluit zich daarmee aan bij de kritiek van vakbond AFMP. Beide bonden zijn het niet eens met de huidige gang van zaken.


VLISSINGEN

De kazerne in Doorn moet sluiten omdat die te klein is geworden. Er wordt daarom een nieuwe kazerne gebouwd, maar de locatie daarvan - Vlissingen - roept weerstand op bij de mariniers.

Vlissingen ligt minder centraal en is daarom lastiger te bereizen voor de mariniers. Met het hele gezin naar Zeeland verhuizen zien veel mariniers niet zitten. Zij maken zich bijvoorbeeld zorgen of hun partner wel een baan kan vinden. Ook is de afstand naar de andere kazerne in Den Helder te groot volgens de mariniers.


FACILITEITEN

De kritiek gaat volgens de vakbond verder dan alleen de ligging van Vlissingen. Er zijn ook zorgen over de kazerne zelf. Zo willen de mariniers graag eenpersoonskamers vanwege de privacy, maar blijkt dat niet mogelijk.

Ook willen de mariniers betere voorzieningen zoals een goede schietbaan, oefenterreinen en sportmogelijkheden.


LUISTEREN

"Een deel van de mensen zegt: een nieuwe kazerne in Vlissingen biedt ook perspectief", zegt Jean Debie van vakbond VBM tegen Omroep Zeeland. "Maar dan moet Defensie er ook voor zorgen dat er echt een perfecte kazerne wordt neergezet."

Volgens Debie is het belangrijk dat de top van Defensie ook daadwerkelijk tegemoet gaat komen aan de wensen van de mariniers. "Anders vrees ik dat steeds minder mensen in het Korps Mariniers willen blijven. En dat kan niet de bedoeling zijn."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -