RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dieren Ouwehands redden zich prima in vrieskou

1/2
RHENEN -

Met gevoelstemperaturen die lager liggen dan min 15 graden zijn het zware tijden voor sommige mensen. Maar de dieren in Ouwehands Dierenpark redden zich prima.

RTV Utrecht maakte een rondje met de Rhenense dierenverzorger Pieter Hendriks. Voor de ijsberen voelen de huidige temperaturen zelfs aan als zomer. "Zij kunnen veel lagere temperaturen verdragen." De ijsberen nemen af en toe zelfs een duik in het ijskoude water.

De apen blijven wel veel binnen, al halen ze af en toe even een frisse neus buiten. Ook de Chinese panda's Wu Wen en Xing Ya lopen gewoon buiten rond. "Als ze genoeg voedsel krijgen houden ze zichzelf warm."

Zelfs de zebra's lopen buiten. Die komen van origine uit Afrika. Hendriks: "Wat veel mensen niet beseffen is dat het ook in Afrika soms heel koud kan worden."

Voor de dieren die toch koukleumen zijn is er goed nieuws: na dit weekend stijgen de temperaturen iets en gaat het amper nog vriezen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -