Problematische waterleiding Vinkeveen alweer lek

© Peters Hotnews
VINKEVEEN - De afgelopen nacht gedichte waterleiding op de Julianalaan in Vinkeveen is vandaag opnieuw lek geraakt. De hele straat zit net als gisteren zonder water.
Een aantal inwoners van Vinkeveen zaten gisteren al meer dan twintig uur zonder water door een breuk in de leiding. Het lek zat in een leiding in de buurt van de Julianalaan en werd gisterochtend rond 7.00 uur ontdekt. Pas afgelopen nacht rond 3.00 uur konden de problemen verholpen worden. Die operatie blijkt nu slechts ten dele geslaagd.
Monteurs moesten de kraan van de leiding gisteren dichtdraaien waardoor de hele straat zonder water kwam te zitten. In eerste instantie leek het om een eenvoudig lek te gaan, maar dat viel tegen. De grond waarin gewerkt moest worden was namelijk bevroren, waardoor de leiding moeilijk te bereiken was.
Tijdens de werkzaamheden stuitten de monteurs op verschillende problemen. Zo werd er een telefoonkabel beschadigd en raakte een onbekende pvc-buis lek. Hier kwam vervolgens zoveel water uit dat de werkzaamheden gestaakt moesten worden.
Toen de huishoudens weer water kregen, hebben de bewoners de monteurs hartelijk bedankt voor hun geduld, maar ook voor hun vriendelijkheid. De mannen kregen tientallen koppen chocomelk, koffie, thee, snert en warme broodjes aangeboden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.