Rhenense politicus maakt "Koning van de Campagnefilm"

RHENNEN - Hendrik van Nellestijn uit Rhenen heeft volgens het televisieprogramma Jinek het beste reclamefilmpje gemaakt voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De lijsttrekker van TolbrugRhenen.nl hoorde gisteravond van cabaretier Martijn Koning dat zijn partij "De Koning van de Campagnefilm" heeft voortgebracht.
De nieuwe partij kwam eerder in het nieuws, omdat die zich profileert met maar één punt verkiezingsthema: de wens om tol te heffen op de Rijnbrug bij Rhenen. In de plannen van de partij moet bij elke oversteek 2,50 euro betaald worden. Zo wordt er volgens van Nellestijn elke dag 75.000 euro verdiend. Het totaalbedrag min de kosten voor het heffen van de tol stroomt dan elk jaar weer terug naar de inwoners van Rhenen.
In het winnende campagnefilmpje gaat Van Nellestijn op geheel eigen wijze in op het standpunt van zijn partij. Martijn Koning koos zijn filmpje uit een reeks van andere filmpjes die hij de afgelopen weken de revue liet passeren. Van Nellestijn kreeg gisteravond uiteindelijk de speciale oorkonde uit handen van presentator Eva Jinek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.