RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vandaag nog winters: schaatsplezier en onbetrouwbaar ijs

1/5
PROVINCIE UTRECHT -

Schaatsliefhebbers pakken vandaag massaal de waarschijnlijk laatste kans om het ijs op te gaan. Zo is het druk op het Henschotermeer, waar schaatsers een rondje over het hele meer kunnen schaatsen. Ook op de Molenpolder bij Tienhoven zijn weer veel sportievelingen op de been. De gemeente Stichtse Vecht adviseert bezoekers daarom om zoveel mogelijk op de fiets te komen.

Veel ijsbanen in de regio openden vanochtend nog hun deuren. Zo kon er geschaatst worden in ondermeer Abcoude, Wijk bij Duurstede en Bunnik. Sommige ijsbanen bleven juist dicht, omdat de kwaliteit van het ijs te slecht was. Dit was het geval in onder meer Leusden en Soest. Op het Leersumseveld konden voor het eerst sinds zes jaar weer wedstrijden geschaatst worden.

Het ijs is inmiddels op meerdere plekken onbetrouwbaar, twittert de brandweer vanochtend. "De brandweer in de regio is vandaag al meerdere keren uitgerukt voor dieren die door het ijs gezakt zijn. Let dus goed op als u het ijs op gaat of als u in de buurt van het ijs bent met uw huisdieren!" In het Baarnse bos zakte bijvoorbeeld een hond door ijs.

Het KNMI in De Bilt verwacht dat het vandaag nog winters is, maar dat de dooi morgen doorzet. Het is daarom vandaag vermoedelijk voor het laatst dat er op grote schaal geschaatst kan worden. Een overzicht van de plekken waar wel en niet geschaatst kan worden vindt u hier.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -