RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oppassen voor ijzel, voorbij met de ijspret

1/2
PROVINCIE UTRECHT -

De dooi is in het zuiden van het land al ingezet, maar wegen kunnen vanavond en vannacht nog verraderlijk glad worden, waarschuwt Rijkswaterstaat. "Het zijn misschien de laatste stuiptrekkingen van de winter, maar het is toch uitkijken", zegt een woordvoerster.

De dienst waarschuwt vooral omdat het op zaterdagavond vrij druk op de weg kan zijn. Ook bij temperaturen boven het vriespunt kunnen sneeuwresten opvriezen, doordat de ondergrond nog is bevroren. Verder behoren ijzel en wat sneeuw tot de mogelijkheden. Weeronline verwacht dat de ijzel ook morgenochtend nog voor problemen kan zorgen.

De gemeente Utrecht kwam vandaag in de loop van de middag al met het dringende advies om het ijs links te laten liggen.
Het weerbericht biedt nog meer slecht nieuws voor de schaatsfans: morgen stijgt het kwik flink, tot 8 graden boven nul in de middag. Tegen zulke temperaturen is geen enkel stuk natuurijs bestand. De komende nacht kan het nog lichtjes gaan vriezen, maar de rest van de week blijft het ruim boven het nulpunt, aldus Weeronline. Hoewel vandaag nog op vele plekken geschaatst kon worden op natuurijs, kunnen de ijzers vanaf morgen weer voor maanden naar de garage worden verbannen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -