RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Voorzitter KNSB boos op roekeloze schaatsers

1/2
PROVINCIE UTRECHT -

Voorzitter Rieks Poelman van de KNSB is niet te spreken over de schaatsers die zich de afgelopen dagen op plassen en meren hebben begeven. In het programma Cassata van RTV Drenthe vertelde hij dat het op veel van die plekken niet verantwoord was om het ijs op te gaan.

"We hebben tot in den treure gewaarschuwd: ga niet schaatsen op open water van plassen en meren. Maar ik hoor dat bijvoorbeeld in de Weerribben mensen schaatsten op plassen die een dag eerder nog open lagen als windgaten. Die mensen gaan letterlijk over één nacht ijs", zei Poelman.

Ook in de provincie Utrecht werd de afgelopen week volop geschaatst op natuurijs, onder meer op het Henschotermeer en de Molenpolder bij Tienhoven. In de loop van de week werd het ijs onbetrouwbaar en lieten gemeente en brandweer waarschuwingen uitgaan om op te passen.

Zelfs vandaag, nu de dooi al helemaal is ingezet, wagen liefhebbbers het erop. Zo wordt op de Botshol bij Waverveen geschaatst. IJskenner Fred Geers constateert dat ook op de Molenpolder sommigen de ijzers weer hebben onder gebonden en volgens hem is dat levensgevaarlijk: ''het ijs wordt nu snel slechter en dus is het onverantwoord om erop te gaan'', zegt hij.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -