RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Koude ochtend voor gebruikers stadsverwarming na stroomstoring Utrecht

UTRECHT -

Het was een fris begin van de week voor mensen met stadsverwarming in de Utrechtse wijken Overvecht en Ondiep. Na een stroomstoring maandag zaten zij de hele ochtend zonder verwarming. Eneco verwacht dat de stadsverwarming het rond 13.00 uur weer overal doet.

De stroomstoring bij 869 huishoudens in de omgeving van het Griftpark ontstond iets na 8.00 uur toen een kabel bij werkzaamheden werd vernield. Monteurs van netbeheerder Stedin hadden het euvel anderhalf uur later verholpen.

Alleen mensen met stadsverwarming hadden na het herstellen van de stroomstoring nog een probleem. Dit omdat de pompen in het warmteoverdrachtstation in Overvecht waren uitgevallen. Toen de stroom het weer deed, werden de pompen aangezet en kon het warme water langzaam de wijk in worden gepompt.

Het warmteoverdrachtstation heeft wel een aggregaat, maar volgens een woordvoerder lost dat maar een deel van het probleem op. Voor het goed functioneren van de stadsverwarming moeten gebruikers namelijk ook thuis stroom hebben.

Bij stadsverwarming zijn meerdere huizen of een hele flat aangesloten op een netwerk van buizen. Daardoor loopt warm water dat uit een centrale komt. De woningen hebben dus geen eigen cv-ketel. In de stad Utrecht zijn nu 37.500 woningen aangesloten op stadsverwarming.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -