RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitstel voor plannen op marinierskazerne Doorn: "meer onderzoek nodig"

DOORN -

Er is meer onderzoek nodig naar de plannen voor de marinierskazerne in Doorn. De mariniers verlaten het pand rond 2021. En de gemeente wil op die plek woningen bouwen.

Maar de plannen zoals ze voorliggen vragen nog meer onderzoek, laat wethouder Gerrit Boonzaaijer weten. De raad zou deze week besluiten of het kader dat is gemaakt goed is. Daarin staat ondermeer hoeveel woningen er ongeveer gebouwd gaan worden.

Volgens de wethouder moet er vooral nog naar het verkeer worden gekeken: "In eerste schetsen stond een alternatieve ontsluiting op de Woestduinlaan, maar daar was geen draagvlak voor. En via de Frans Halslaan zitten er ook nogal wat nadelen aan. We gaan nu kijken of die aan de Arnhemse Bovenweg voldoende is." Daarbij wordt ook naar de mening van omwonenden gevraagd.


ONVREDE

Bewoners uitten eerder zorgen over het verkeer in de toekomstige wijk. Ze zijn bang dat het een te grootschalige wijk wordt. Ook willen ze niet teveel huizen op het kazerneterrein.

De onderzoeken nu kunnen nog invloed hebben. "Het aantal woningen staat niet helemaal vast. Ook de verkeersafwikkeling bepaalt mede het aantal. Maar we hebben wel aangegeven dat 400 tot 500 woningen passen binnen het dorpse karakter", aldus de wethouder.

Donderdag beslist de raad over het uitstel. Als die instemt volgen de nieuwe plannen in het najaar.


VERHUIZING

Terwijl Utrechtse Heuvelrug druk bezig is met de plannen, uitten steeds meer mariniers hun onvrede over de verhuizing. Ze moeten van Doorn naar Vlissingen en vinden het te ver weg en vrezen voor een uitgeklede kazerne. Vakbond VBM zegt dat er een leegloop dreigt.

Wethouder Boonzaaijer is de laatste tijd veel op het terrein: "Die signalen zijn vanaf het begin al zo geweest. En ze vinden Vlissingen gewoon een eind weg. Maar ik denk dat dat een gelopen race is. Ik heb in ieder geval nog geen andere berichten gehoord."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -