De Bilt zoekt rattenvangers

DE BILT - De gemeente de Bilt slaat de handen ineen met inwoners die actievoeren tegen de rattenoverlast in Bilthoven-West. Samen gaan ze op zoek naar mensen die kunnen helpen met het oplossen van het rattenprobleem.
Rondom de Kometenlaan hebben bewoners al jaren last van ratten onder de grond, ratten in hun muren en ratten onder de dakpannen. De gemeente zoekt nu naar leden voor een bewonersgroep die kan helpen met het in kaart brengen van oorzaken en oplossingen van de overlast.
Buurtbewoner Femke Visscher heeft jaren last van ratten in haar huis en tuin. Ze is onderdeel van de bewonersgroep Rattenoverlast De Bilt - Bilthoven en ze hoopt dat veel meer mensen zich aanmelden. "We zoeken mensen met kennis. Hoe ga je ongedierte aanpakken? En we hebben het liefst iemand uit de Arabische groep die mensen kan aanspreken op hun gedrag. Ik zeg niet dat alleen die mensen eten op straat gooien, maar het is belangrijk om een zo'n breed mogelijke klankbordgroep uit de wijk te hebben."
De plaag speelt al jaren, maar is nooit effectief aangepakt. Buurtbewoners wijden de plaag aan flatbewoners die etensresten uit de flats gooien en aan slecht onderhouden groen. De gemeente heeft nu een speciale rattencoördinator aangesteld om het probleem voor eens en voor altijd op te lossen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.