Verkeersdebat Zeist in bibliotheek IDEA

ZEIST - Hoe zien verkeer en mobiliteit in Zeist er over tien jaar uit? Wat willen de inwoners en wat is volgens de politiek haalbaar? Zijn er voldoende laadpalen voor elektrische auto's? Moeten grote, vervuilende bussen in het centrum plaatsmaken voor schonere busjes? Deze en andere thema's komen aan bod tijdens het grote Zeister Verkeersdebat vanavond.
Publiek kan van gedachten wisselen met Zeister politici over de manier waarop de toekomstige mobiliteit er uit moet zien. De bijeenkomst in Bibliotheek Idea begint om 19:30 uur en staat onder leiding van journalist en oud-nieuwslezer Job Boot. De toegang is gratis.

DEBAT

Maurits van Witsen, Zeistenaar en oud-hoogleraar openbaar vervoerkunde en spoorwegbouwkunde TU Delft, schetst een beeld van de toekomst van verkeer en vervoer in de gemeente. Aan de hand van drie stellingen kunnen hierna publiek en lokale politici in debat gaan.
De thema's zijn onder meer wenselijkheid van de sneltram tussen Utrecht en Zeist, (on)veiligheid voor fietsers en het eventueel autovrij maken van de Slotlaan. ChristenUnie, VVD, PvdA, D66, NDZ, SP, CDA, GroenLinks en Seyst.nu reageren op één van de stellingen. Daarna kan het publiek haar mening geven.

SAMENWERKING

Deze debatavond is een initiatief van het Lokaal Mediacentrum Zeist een initiatief van de bij Zeist betrokken media: Bibliotheek Idea, AD Utrechts Nieuwsblad, RTV Utrecht, Nieuwsbode, SlotstadRTV, Zeistermagazine, 'Wij zijn Zeist', ZeistinBeeld.nl, Schitterend Zeist, Facebookgroep Zeist en Masja Burgman (redacteur bij KRO-NCRV).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.